top of page
החזון שלי

אודות

AEnB2Up6Wn5vln-YsV43qM7auWpedGjkE-TysnDdtogN0qGQ1Q2869jMsATGU8oYji6MSXVfhP0ZAtschg1F-bfU2T

החזון שלי

Energy. Innovation. Management -slogan
Zviya Baron Photo
אז מיניתם מנהל חדשנות, ערכתם האקטון, אולי הצטרפתם למאיץ - יתכן ואפילו נתתם לחדשנות סיכוי לפעול שנה שנתיים ואתם לא רואים תוצאות!
מה עושים?
כמה זמן צריך לחכות?
לאיזה תוצאות לקוות ומה יביא אותנו לשם?

הגעתם למקום הנכון כדי להפוך חזון למציאות

ב-20 השנים האחרונות יש לי שתי תשוקות עיקריות, שהתלכדו מספר רב של פעמים.

חדשנות. אנרגיה–טק. נהול.

 

חדשנות.

חדשנות היא המקצוע שבחרתי לעצמי ושסובל מיחסי ציבור טובים וגרועים באותה נשימה.

אנרגיה טק, היא התעשיה שלי והאקוסיסטם אותו בניתי ובו אני פועלת . יש לי שתי מטרות 

החזון שלי הוא הפיכת מקצוע החדשנות למקצוע! לגיטימי, הכרחי ונחוץ בכל ארגון

להחדיר לאקוסיסטם את ההבנה שחדשנות איננה באז, או עשיה מגניבה אלא כלי עסקי נוסף להעצמת יעדים ולהצלחה של ארגונים בשורה התחתונה.

לסייע לארגונים לעשות זאת נכון עם תוצאות מוכחות, מהירות ובנות קיימא.

זאת באמצעות הנגשת כלים, הכשרות והתמקצעות של מנהלי החדשנות, חיבור לקהילות, שיתוף בידע ועוד.

אנרגיה.

אנרגיה היא גורם מפתח במלחמה התחממות הגלובלית כי היא מהווה את חלק הארי של פליטות גזים לאטמוספירה. אנרגיה-טק היא אחת הדרכים המעשיות להתמודד איתן.

החזון שלי הוא לייצר הבנה באשר לתפקיד החדשנות בפיתוח משק האנרגיה הישראלי וחשיבותה בהתחממות הגלובלית ולקחת חלק פעיל בשינוי המתרחש, זאת באמצעות יצירת כלי חשיבת עתיד (future thinking), שיתוף בידע, השקעות בחברות ובהון האנושי ועוד.

ניהל חדשנות

ניהול חדשנות

בעשרים השנים האחרונות, החדשנות הפכה ממשהו שמדברים עליו בארגונים, לדיסיפילינה מאורגנת ומדידה. יחד עם זאת, כמו בכל מקצוע חדש, ההיבטים הטקסיים, קרי הדברים שעושים – מגדירים את החדשנות במקום שיהיו כלים תומכים עבורה. תאטרון החדשנות (חיבור לפוסט בנושא) גובר על העשיה הסיזיפית המתדולוגית והיומיומית.

המשימה שלי היא לייצר הכרה במקצוע החדשנות, לייצר עבורו תהליכי עבודה מקובלים וסדורים ולבנות KPI’s  ו- ROI’s ולייצר לארגונים כלי חדשנות רלוונטים ואמיתיים שבסופו של דבר ישפיעו על השורה התחתונה של הארגון.

לכאורה קיימת סתירה מובנית – מחד, חדשנות נתפסת כמקצוע מגניב, מרדני, יצירתי ושאינו עומד במוסכמות. מאידך, אם חדשנות רוצה להפוך לדיסיפלינה בת קיימא בארגונים, היא חייבת לסגל לעצמה חשיבה מוטה "מרכז רווח" ולא רק מרכז עלות. הדרך להגיע לחשיבת רווח בארגונים היא באמצעות תהליכים סדורים ומדוייקים שהארגון מכיר ויודע לעכל.

הכנסת חדשנות מכל סוג לארגונים מייצרת זעזועים משום שהיא דורשת השתנות, משום שאנשי החדשנות "מזיזים את הגבינה", משום שתרבות ארגונית היא בדרך כלל קונפורמיסטית, כי מנהלים מרגישים שיש בקורת סמויה בכך שאנשים מבחוץ, או עובדים מתחתיהם מציעים דרך חדשה, ובכך כופרים לכאורה בתהליכי העבודה להם מחוייבים מנהלים.

לפיכך, שימוש בכלים ובתהליכים המוכרים בארגון ואדפטציה שלהם לעולמות החדשנות מסייע לאנשי הארגון עובדים, עובדות, מנהלים ומנהלות והנהלה בכירה לאמץ את השינוי ביתר קלות בשימוש בטרמינולוגיה מוכרת ובמדידה של יעדים.

דוגמאות עיקריות לשלבים הנדרשים בכל יצירת דיסיפלינה חדשנות בחברות וארגונים הם:

  • אסטרטגיה -  בניית אסטרטגיית חדשנות לארגון המבוססת על האתגרים העומדים בפני הארגון ועל האסטרטגיה הכללית שלו. אסטרטגיה זאת תבחן מדי תקופה ותשונה בהתאם.

  • יעדים – בארגונים רבים עדיין אין קביעת יעדים מסודרת. בדיוק כמו כל דיסיפלינה אחרת, חדשנות מבוססת על קביעת יעדים איכותניים וכמותיים לבחינת הקמת מערך החדשנות והשגת היעדים שלו.

  • מתודולוגיות – בניית תהליכי עבודה המקדמים ומשיגים את היעדים. תהליכי העבודה מתבססים על התהליכים והנהלים המוכרים בארגון ומשתמשים בהם באופן מחוכם, תוך שימוש בתהליכים פורמליים ובלתי פורמליים.

       בנוסף, החברה צריכה לשקול את כלי החדשנות השונים ולהחליט אילו כלים ייצרו אפקטיביות מקסימלית בהשגת 

       היעדים.

  • יצירת שותפויות ואקוסיסטם – חלק משמעותי מהמשימה של מנהל חדשנות היא יצירת דילפלואו – קרי מספיק פתרונות וטכנולוגיות מהן ניתן יהיה לבחור את הפתרונות אותם רוצה החברה לבחון. לפיכך נדרשות שותפויות אסטרטגיות עם ארגונים שנבחרים בקפידה, החל מקרנות, ארגונים בעולם, ארגונים בתעשיות מקבילות ומשלימות ועוד. במקרים מסויימים תפרצו דרך חדשה ותצטרכו להקים אקוסיסטם משלכם – תצטרכו תכנית ליצירת מודעות מקסימלית בשוק המקומי והבינלאומי על מנת שחברות טובות יפנו אליכם וירצו לעבוד איתכם. ומה לגבי השקעות? תצטרכו לבנות אסטרטגיית השקעות המתאימה ובהלימה עם אסטרטגיית החדשנות ואסטרטגיית החברה ובהתאמה עם יעדי החברה לטווח קצר ולטווח ארוך.

  • כלים לניהול חדשנות – בניית כלים פיזיים ודיגיטלים לנהול מערך החדשנות שתקימו. החדשנות יכולה להתנהל בארגונים רק באמצעות מדידה של יעדים שמחד צריכים להיות ברורים ומאידך לאפשר מרווחי טעויות גדולים. נהול החדשנות הכרחי כדי להפוך את דיסיפלינת החדשנות לדיסיפלינה כשאר הדיסיפלינות: שיווק, כספים, תפעול או משאבי אנוש; זאת, תוך הבנה כי נדרש "גרייס" מסוים של מספר שנים כדי לאפשר לה להתבסס ולצבור תאוצה.

 

מעוניינים להתחיל, לקבל חו"ד על התהליכים שכבר מתבצעים, או לחדד תהליכים קיימים?

דברו איתי

אצור קשר בהקדם

מהפיכת האנרגיה
connecting the dots slogan

מהפכת האנרגיה

המהפכה החקלאית,

המהפכה התעשייתית,

מהפכת הידע

והמהפכה הבאה- מהפכת האנרגיה

ב-150 השנים האחרונות, מאז הוצגה רשת החשמל הראשונה ברחוב פן בניו יורק, לא השתנה האופן בו מיוצר החשמל והדרך בה הוא עובר ממקום יצורו אל המשתמש הסופי- דרך רשת החשמל.

חומרי הגלם המשמשים ליצור הקיטור המניע את הטורבינה השתנו מדלקים פוסילים לאנרגיות מתחדשות, ניתן להעביר את החשמל למרחקים של אלפי קילומטרים ובין יבשות, אבל לא השתנתה התפיסה שבה תחנות כח מרכזיות מספקות אנרגיה לצרכנים.

בשוק האנרגיה מתקיימים שינויים טקטוניים המחייבים שינוי פרדיגמלי ומאתגרים את התפיסה שלנו לגבי שוק האנרגיה בכלל ושוק החשמל בפרט. שני השינויים המשבשים ביותר הם:

משבר האקלים – גל החום של קיץ 2022 בו נמדדו טמפרטורות של מעל 40 מעלות בצפון אירופה הוכיח גם לציניקנים שההתחממות הגלובלית היא עובדה גמורה ושאם האנושות לא תתעשת במהרה, הרי שהעולם שנשאיר לדורות הבאים יהיה לא מתאים ברובו לחיי אדם. אנרגיה אחראית במידה ישירה למעל ל-50% מהפליטות של פחמן דו חמצני לאטמוספרה ויצור חשמל ליותר ממחצית מפליטות אלו.

לפני שנדון במשמעות של הנתון הראשון, שווה לבחון את השינוי המשמעותי השני שהינו הדמוקרטיזציה של שוק האנרגיה. דמוקרטיזציה – באופן עקרוני, כל איש ואישה יכולים לייצר היום לבד חשמל, להפעיל מגוון מכשירים כולל כלי תחבורה, למכור את החשמל לשכנים לפי הצורך ולנהל משק חשמל עצמאי או כמעט עצמאי לחלוטין. החיבור בין טכנולוגיות שמבשילות כעת: אנרגיות מתחדשות, אגירה ומכוניות חשמליות מייצר- בפעם הראשונה מוקד השליטה עובר מחברות חשמל ללקוחות הסופיים ומהמרכז לפריפריה. המשמעות עצומה וכמעט בלתי נתפסת.  

רק חישבו על מהפכת הסלולר בעולם וכמה היא שינתה תעשיות נוספות, החל מתעשיית התקשורת, דרך הפיננסים, הבידור ועוד. עכשיו, קחו את השינוי מאה צעדים קדימה – זאת תהיה מהפכת האנרגיה – היא תשנה שווקים שלמים, היא תעצב תעשיות והיא תיגע בכל אזרח ואזרחית ותחייב אותנו לשינוי משמעותי.

רוצים לשמוע איך להתכונן למהפכה , מה היא טומנת בחובה עבורכם?

Energy. Innovation. Management -slogan
מוכנים לחדשנות?

האם אתם מוכנים לחדשנות?

חדשנות היא דיסיפלינה וכדי שתשיג ליעדי הארגון היא צריכה לקבל את המשאבים הנדרשים מחד ולבנות את דרכי הפעולה מאידך, תוך עבודה סיזיפית להשגתם.

למה זה חשוב? כי יותר ויותר מחקרים מראים שחברות לא חדשניות מתות!

אז איך עושים את זה? איך ממפים את החדשנות בארגון?

יש בגדול שתי דרכים – הדרך הרגילה והדרך המהירה

בדרך הרגילה תצטרכו לבזבז זמן יקר עם חברת יעוץ על מנת למפות את מצב החדשנות בארגון.

בדרך שלנו תקבלו שאלון שיקח לכם 10 דקות למלא. השאלון הבא, המבוסס על מודל
ה-
!Ready, Steady, GOInnovation יתן לכם תמונת עולם ראשונית בתוך 10 דקות ואפילו יגלה לכם מספר סודות מקצועיים שיוכלו להזיז את העניינים.

למה לכם למלא את השאלון?

1.    כי סוף סוף יהיה לכם דוח שאפשר להציג להנהלה ואפילו בעברית

2.    כי תקבלו תמונת עולם ברורה לגבי הבשלות של הארגון לחדשנות

3.    כי תוכלו לקבוע שיחת הסבר על התוצאות ללא כל מחוייבות מצידכם

4.    כי תוכלו להכין תכנית ברורה שתחבר בין המה לאיך

5.    כי תקבלו טיפים ששווים כסף ושאפשר להטמיע אותם כמעט מיד לקידום החדשנות בארגון

6.    כי ברגע שמספיק חברות ימלאו את הדוח, נוכל לשלוח לכם עדכון עם benchmark, על מנת שתדעו מה המקום שלכם בתעשיה

להורדת שאלון והסבר ראשוני על התוצאות

תודה שמילאת את הפרטים. מיד תקבל.י לינק להורדת השאלון

bottom of page